+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
Najpopularnija
Od3,500rsd
Vaše ime*
Email*
Datum izleta*
Tekst poruke*
* Slažem se sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Sačuvajte u listi želja

Adding item to wishlist requires an account

2136

Zašto da izaberete nas?

  • Najpovoljnije cene izleta
  • Radimo cele godine
  • Ture pravljene po Vašoj želji
  • Profesionalni vodiči

Imate pitanja?

Ne oklevajte da nas pozovete. Naše ljubazno osoblje će Vam sve objasniti.

+381 60 6525 999

info@taratravel.rs

Manastir Rača – Kućica na Drini – Reka Vrelo – Jezero Perućac

0
  • Trajanje: 3 sata
  • Min osoba: 2
  • Cena: 3500 RSD za 2 osobe
  • Mesto polaska: Kaluđerske Bare
  • Vreme polaska: 10.00
  • WiFi: Da

Za decu ispod 17 godina izlet je BESPLATAN!

Plan izleta

1.Polazak

Okupljanjem kod Kaluđerskih Bara u 10:00h započinjemo izlet. Kaluđerske Bare je jedno od naseljenijih oblasti Tare pa sa pravom možemo reći da je turistički centar ove planine.

2.Manastir Rača

Naša prva destinacija je Manastir Rača u čijoj se neposrednoj blizini nalazi skit Svetog Đorđa ali i vrelo Lađevac. Ovde se zadržavamo oko 20 minuta kako bi pažljivo pogledali jedan od najstarijih manastira u Srbiji. Ovo mesto je imalo veliki značaj za našu zemlju tokom svoje duge istorije koja traje više od 700 godina.

3.Kućica na Drini

Idemo dalje prema drugoj destinaciji našeg izleta, a to je čuvena Kućica na Drini. Osim vremena za slikanje, moguć je i odmor uz kaficu u restoranu koji gleda pravo na Drinu i ovu legendarnu kućicu. Kućica na steni je izabrana za naslovnu fotografiju magazina “National Geographic” tako da ćete imati šta da ovekovečite za vreme koje tu provedemo.

4.Reka Vrelo

Sledeća stanica je reka Vrelo poznata i kao reka Godina zbog svoje dužine od 365 metara. Pešačimo uz reku sve do njenog izvora koji izbacuje 330l vode u sekundi. Ono što je zanimljivo da reka počinje vodopadom, a isto tako se završava vodopadom visokim 10 metara i uliva se u Drinu.

5.Jezero Perućac

Celim putem možete praviti spektakularne fotografije, a mali predah pravimo u restoranu Zepter koji se nalazi na samoj reci. Nakon pauze nastavljamo dalje i krećemo ka finalnoj destinaciji ovog izleta, ka jezeru Perućac.

Dolazimo do uređene plaže gde se mogu videti i 4 bazena za decu. Veliki broj splavova koji imaju ugostiteljsko smeštajni karakter se može naći u blizini plaže pa se može popiti kafica ili neko drugo osveženje. Jezero je samo po sebi prelepo i ima gomilu pejzaža koje vredi zabeležiti.

6.Iznenađenje

Još jedno iznenađenje nas čeka ovde, a to je vožnja brodićem po jezeru. Ova važnja je opciona i zavisi od ličnog izbora. Cena vožnje je 1000 dinara po osobi, a vreme trajanja vožnje je sat vremena.

Fotografije
Mapa

34 posetilaca sajta trenutno pregleda ovaj izlet!