+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
Najpopularnija
Od3,500rsd
Vaše ime*
Email*
Datum izleta*
Tekst poruke*
* Slažem se sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Sačuvajte u listi želja

Adding item to wishlist requires an account

2288

Zašto da izaberete nas?

  • Najpovoljnije cene izleta
  • Radimo cele godine
  • Ture pravljene po Vašoj želji
  • Profesionalni vodiči

Imate pitanja?

Ne oklevajte da nas pozovete. Naše ljubazno osoblje će Vam sve objasniti.

+381 60 6525 999

info@taratravel.rs

Mitrovac na Tari – Banjska Stena – Zaovinsko Jezero

0
  • Trajanje: 4 sata
  • Min osoba: 2
  • Cena: 3500 RSD za 2 osobe
  • Mesto polaska: Kaluđerske Bare
  • Vreme polaska: Vi birate
  • WiFi: Da

Za decu ispod 17 godina izlet je BESPLATAN!

Plan izleta

1.Polazak

Izlet počinje okupljanjem kod Kaluđerskih Bara u 10:00h. Kaluđerske Bare predstavlja jedno od naseljenijih oblasti na Tari pa tako može da se kaže da je njen turistički centar.

U ovom predelu se nalazi veliki broj privatnih apartmana, soba kao i nekolicina hotela. Ukoliko želite, možete da rezervišete vaš smeštaj u nekom od njih. Takođe, tu se mogu naći i nekoliko prodavnica, restorana i benzinskih pumpi pa možete obezbediti sve potrepštine za nastavak izleta.

2.Dolazak na Mitrovac

Nastavljamo dalje vozeći se prema prvom cilju ovog izleta – Mitrovcu na Tari. Prolazimo kroz fantastično vikend naselje koje se zove Račanska šljivovica. U neposrednoj blizini postoji ergela konja gde je moguće učiti jahanje od strane profesionalnih instruktora ali i iznajmiti konja za rekreativno jahanje ukoliko te veštine već posedujete.

Nedugo zatim dolazimo do Mitrovca koji je poznat kao dečje odmaralište. Nakon kratkog predaha u ovom uvek sunčanom mestu, pešaka se upućujemo prema čuvenom rezervatu Crveni Potok i tepih livadi. Nemojte se uplašiti ukoliko tlo počne da se ugiba pod nogama jer je to glavna atrakcija ovog mesta.

3.Vidikovac Banjska Stena

Nakon Crvenog potoka vozimo se do parkinga koji je u podnožju našeg drugog cilja ovog izleta – vidikovac Banjska Stena. Potrebno je malo pešačenja kroz šumu kako bi stigli do samog vrha. Kada se popnemo ugledaćete jedan od najlepših pogleda ikada. Banjska Stena je na visini od 1065m što omogućava odličan pogled na jezero Perućac i kanjon reke Drine.

Ovde se zadrzavamo 30 minuta kako biste mogli da upijete i fotografišete ove nestvarne prizore. Onda se vraćamo nazad ka vozilu i idemo dalje prema trećem cilju ovog izleta, a to je jezero Zaovine.

4.Jezero Zaovine

Parkiramo se u blizini vidikovca koji daje savršen pogled na jezero Spajići, jedno od 4 pomoćna jezera uz Zaovinsko. I tu pravimo kratku pauzu za fotografisanje i uživanje u trenutku. Onda pešačimo do Zaovinskog jezera koje je sa dubinom od 110m jedno od najdubljih jezera u Srbiji. 

Jezero je jedan od centara okupljanja zbog svoje atraktivne lokacije i velikog procenta biljnog sveta koje ovom mestu daje izgled kao sa razglednice. Uvek je prometno, često ima i kupača, a prisutan je i veliki broj restorana, konaka i apartmana. Po želji posetioca moguće je iznajmiti kvad za adrenalinsku vožnju oko jezera.

5.Povratak

Poseta Tari ne može proći bez slike sa čuvenom skulpturom mrkog medveda od 2 metra. Zbog toga, pri povratku na Kaluđerske Bare, stajemo opet kod Mitrovca kako bi obavili fotografisanje sa tom skulpturom.

Fotografije
Mapa

23 posetilaca sajta trenutno pregleda ovaj izlet!