+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
Najpopularnija
Od6,000rsd
Vaše ime*
Email*
Datum izleta*
Tekst poruke*
* Slažem se sa Uslovima korišćenja i Politikom privatnosti.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Sačuvajte u listi želja

Adding item to wishlist requires an account

2625

Zašto da izaberete nas?

  • Najpovoljnije cene izleta
  • Radimo cele godine
  • Ture pravljene po Vašoj želji
  • Profesionalni vodiči

Imate pitanja?

Ne oklevajte da nas pozovete. Naše ljubazno osoblje će Vam sve objasniti.

+381 60 6525 999

info@taratravel.rs

Mokra Gora – Drvengrad – Višegrad – Andrićgrad

0
  • Trajanje: 5h 30min
  • Min osoba: 2
  • Cena: 6000 RSD za 2 osobe
  • Mesto polaska: Vi birate
  • Vreme polaska: Vi birate
  • WiFi: Da

Za decu ispod 17 godina izlet je BESPLATAN!

Plan izleta

1.Polazak

Okupljanjem kod Kaluđerskih Bara u 10:00h započinjemo izlet. Kaluđerske Bare je jedno od naseljenijih oblasti Tare pa sa pravom možemo reći da je turistički centar ove planine.

2.Mokra Gora - Drvengrad

Idemo dalje prema Mokroj Gori koja je naš prvi cilj. Ovo selo je ušuškano između Tare i Zlatibora. Od obe planine je selo pokupilo živopisne i idilične krajolike prirode i zbog toga je čest izbor za odmor i beg od gradske vreve. Nakon toga na redu je Drvengrad, koji je svojevrsno carstvo kulture.

Obilazimo čitav etno-kompleks koji je pozicioniran oko glavnog trga posvećenom nobelovcu Ivi Andriću. Svi objekti u kompleksu su napravljeni od drveta što selu daje posebnu draž. Ovaj grad u malom ima bioskop, restorane, suvernice pa čak i sportske terene. Nakon obilaska nam sledi put prema Republici Srpskoj, tačnije prema Višegradu.

3.Višegrad i Andrićgrad

Iako je glavni turistički adut Višegrada čuvena ćuprija na Drini, sam grad ima toliko toga za ponuditi. Zato prvo idemo u obilazak Višegrada gde ćete moći da zabeležite neverovatne fotografije ovog starovekovnog grada. Nakon toga idemo do čuvene ćuprije koja je opisana u delu Ive Andrića i za koje je dobio Nobelovu nagradu.

I pored divlje prirode Drine, sam most je vekovima izdržao njene nalete. Jedina oštaćenja koja su napravljena na mostu su (ne)delo ljudske ruke. Razne vojske koje su preko mosta prelazile ostavile su svoj trag. Ali i pored svega Most Mehmed-paše Sokolovića će nastaviti da stoji još mnogo vekova, a vi možete uživati u posebnoj auri ove legendarne građevine.

Nakon toga nam sledi odmor uz kaficu i to u Andrićgradu. Andrićgrad je kulturni, turistički i edukativni kompleks smešten između reka Drine i Rzava. U ovom kompleksu se mešaju viševekovni stilovi i epohe zbog čega će poseta ostaviti poseban utisak na vas.

4.Manstir Dobrun i povratak

Posle obilaska Andrićgrada se vraćamo nazad. Usput stajemo u jedan od najstarijih manastira na ovim prostorima. U pitanju je manastir Dobrun koji je poznat i pod imenom Kruševo. Više se ne pamti broj koliko je puta manastir razrušen i obnovljan i zbog toga se ne zna tačno kada je sagrađen. Najrelevantniji podaci kažu da je sagrađen 1219. godine.

Fotografije
Mapa

7 posetilaca sajta trenutno pregleda ovaj izlet!