+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs

TARABIĆI I NJIHOVA PROROČANSTVA

Selo Kremna

SELO KREMNA

Selo Kremna je ostalo je u senci čuvene pruge i etno-kompleksa, ali i ono krije jednu jedinstvenu i interesantnu priču. Neobični spektar boja i raskošna priroda koje okružuju ovo mesto daju mu specijalnu draž. Međutim to nije ono što ga čini posebnim.

Ovo neobično naselje dobilo je nadimak selo proroka. Za ovo selo je vezan mit o porodici Tarabić. Prema davnom predanju braća Tarabić su imali sposobnost da predvide budućnost. Kremansko proročanstvo nastalo u 19. veku navodno je predvidelo neke od velikih događaja koji su sledili.

Predvideli su stvari poput pronalaska televizije, pada dinastije Obrenović i smene na srpskom prestolu. Zanimljivo je što su predvideli i vladavinu crvenog cara sa zvezdom na čelu. Pretpostavka je da se time mislilo na Josipa Broza Tita.

Čitavo selo kao da odiše nekom misterijom zbog čega je čest izbor turista. Jedna od glavnih atrakcija je “kosmička kugla” za koju se veruje da je došla iz svemira i da svojim “moćima” ne dozvoljava da snimanje iz vazduha ili svemira. Zanimljivo zar ne?

Selo Kremna se nalazi na visini od 800m što je idealno za astmatičare i plućne bolesnike. Uz to okolina koja je bogata florom i faunom jednostavno daje osećaj blaženstva čoveku. U planu je da se ovo selo poveže sa Šarganskom osmicom tako da zajedno čine jednu turu koja će sigurno obradovati sve turiste.

Napravite svoj izlet

[contact-form-7 404 "Not Found"]