+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs
+381 60 65 25 999 info@taratravel.rs

BISER TARE

Jezero Zaovine

ZAOVINE - Dom
Pančićeve Omorike

Jezero Zaovine se nalazi u blizini mesta Zaovine po kome je dobilo ime. Ovo veštačko jezero pripada opštini Bajina Bašta, a čitav predeo oko njega je poznat pod imenom Ravna Tara. Kupači dolaze da uživaju u besprekorno čistoj vodi kod brane Lazić ili na pomoćnom jezeru Spajić.

Ne postoji plaža koja je namenski uređena za posetioce već se ljudi spontano okupljaju na nekoliko mesta oko jezera i uživaju u svim njegovim blagodetima. Na ovim pozicijama je voda toplija, a klima prijatnija što ih čini idealnim za kampovanje ili piknike.

Provedite leto na jezeru Zaovine

U blizini jezera se nalazi i mesto Đurići. Na ovom mestu je Josif Pančić pronašao svoju omoriku. Više od 50% celokupne flore Tare se nalazi u predelu Zaovina. Zbog raznolikosti prirode i prelepih pejzaža u okolini se nalazi veliki broj konaka, restorana i apartmana koji su dostupni tokom cele godine.

Najposećenija mesta u okolini jezera Zaovine su: Ruševine utvrđenja na Ravnoj Steni iz srednjeg veka, Crkvine, ostaci srednjovekovne bazilike ispod Ravne Stene, vidikovci Gavran, Bela Voda i Zmajevac.

Pogledajte ispod kako izgleda jezero Zaovine

Napravite svoj izlet